Monday, 18 April 2011

Sepetang minum bersama teman baik ku...


Assalamualaikum..
Entri kali ni x ada yg menarik sangat sbb ku bz ngan keja n boss mat saleh tuh.. apapun sempat gak lah meluang masa bersama kawan ku g minum2 kat kafe biji kopi dan daun teh..

Ni projek aku ngan mat2 saleh tuh.. ada function dari IBM.. diorang nak makan Apple Jeruk ala Mat Saleh.. hehehe.. ala.. masak kan apple ni ngan air,gula ngan cinnamon powder jer.. pas masak, saute sikit utk bagi colour. Mat saleh kata sedap.. aku lak.. errr..er.. boleh lah :)



Time nih lepas function Apple tuh.. diorang nak coconut theme lah.. puas bebudak ni cari kelapa ngan tandan sekali.. macam2 hal lah.. :) part best nya bila boss suh buat pengat pisang.. semua pun nganga.. then dia cakap.. apa melayu x tau buat pengat pisang... waaaa... mak.. ajar kakna buat :p


Chocolate theme... mana diorang dapat buah coco da... :).. best bila ada theme2 macam ni.. yg x best nya bila boss besar sekali kata.. " cannot...!! i dont like it..!!"... kena ar tukar setting lagi...


Suasana dari dalam bilik ku..  chocolate di sana sini.. pening kepala nak layan boss nyer kepala.. mmg Italian sungguh..

Ok lah setakat ni dulu.. gue mau ketiduran.. besok mau kerja..Yeah..!!

Ma as salamah ilal liqa'

4 comments:

  1. nak sikit..hehehe....saya dh nak fly besok...pape on FB yek..akan ku uodate dr sana

    ReplyDelete
  2. Apple Jeruk tu sedap tak? tak pernah rasa...

    ReplyDelete
  3. mcm nak kenal jer kawan baik tu..Ish sedap ke masakan mu tuh..mesti best kan???

    ReplyDelete
  4. Beb: selamat bercuti.. dont forget update blog ngan FB kalau jumpa wifi free kat London tuh..

    Muaz: try ar buat kat umah.. apple msak/rebus ngan air gula pastu saute letak sugar+cinnamon powder sikit. keep overnite. besok baru makan buat breakfast.

    kak ziana: ada yg sedap ada yg so so lah.. tapi mostly yg chocolate tu D best ar..hehehe

    ReplyDelete