Friday, 22 April 2011

Bieberina.. :)




Assalamualaikum..
Semalam ada konsert Justin Bieber live kat Stadium Merdeka..
aku amik cuti 2 hr sbb nak g konsert dia ni.. nak kata aku peminat kipas mati x lah juga,
tapi alang2 dia dtg Msia ni n bkn senang pun nk tgk dia live.. aku pun g lah.
Dari pukul 3 ptg lagi, aku dah tunggu adik aku balik keja..tetiba dia kena balik lambat
pulak kul 5..oh. mesti jem kuda punya ar.. dlm kul 6 kami bertolak ke SM.. jalan mmg jem teruk..
2 jam terkandas dlm jem..akhir nya kul 8.15 kami sampai jugak, Alhamdulillah.

Peminat mula membanjiri Stadium..mmg giler ar ramai 17,000 org dtg



Tshirt dia..hehehe

Takut jugak sebenar nya sebab orang terlampau ramai.. kesesakan berada dimana kat situ..
sempat gak ar mengrab baju selai dua..
Apapun alhamdulillah sebab konsert semalam berjalan ngan lancar..
aku ngan adik aku selamat pergi n balik... :)



Thursday, 21 April 2011

Entri: Kenduri mata buat pembaca blog ni yg ke 100..Yeay..!!

Salam..entri kali ni pulak pasal pembaca yg ke 100..
diam x diam dah sampai 100 pun visitor stat ku..
selamat menjamu selera.. jangan marah ye.. jamu ngan mata je :p

Donat yg sedap..

Chocolate2...green tea breakaway choc, choc rock,white choc cornflakes..
makan2 ye.. :p
Kek nih pun utk korang walau pun wording dia lain.. 12kg ni ..hentam :p

Strawberry dips in chocolate.. actually KARLtu.. aa..aaa.. artis tuh KARL SHAFEK.. :)

Ok lah.. sampai sini dulu ..Insya Allah, sy akan update lagi..

Ma as salamah ilal liqa'

Oh Justin Bieber...

Assalamualaikum.. entri kali ni pasal artis muda dr Canada nih, Justin Bieber..
Aku dulu mula2 x ar minat sangat ngan dia ni.. tiba2 sejak 2menjak ni.. minat giler ar
pulak.. mengalah kan anak buah aku..hehehe
apa pun malam ni insyaAllah aku akan g konsert dia yg pertama di Msia kat stadium Merdeka.

p/s: sanggup tuh amik cuti sbb kalau x cuti jgn harap ar blh g tengok walau pun malam.

Monday, 18 April 2011

Sepetang minum bersama teman baik ku...


Assalamualaikum..
Entri kali ni x ada yg menarik sangat sbb ku bz ngan keja n boss mat saleh tuh.. apapun sempat gak lah meluang masa bersama kawan ku g minum2 kat kafe biji kopi dan daun teh..

Ni projek aku ngan mat2 saleh tuh.. ada function dari IBM.. diorang nak makan Apple Jeruk ala Mat Saleh.. hehehe.. ala.. masak kan apple ni ngan air,gula ngan cinnamon powder jer.. pas masak, saute sikit utk bagi colour. Mat saleh kata sedap.. aku lak.. errr..er.. boleh lah :)



Time nih lepas function Apple tuh.. diorang nak coconut theme lah.. puas bebudak ni cari kelapa ngan tandan sekali.. macam2 hal lah.. :) part best nya bila boss suh buat pengat pisang.. semua pun nganga.. then dia cakap.. apa melayu x tau buat pengat pisang... waaaa... mak.. ajar kakna buat :p


Chocolate theme... mana diorang dapat buah coco da... :).. best bila ada theme2 macam ni.. yg x best nya bila boss besar sekali kata.. " cannot...!! i dont like it..!!"... kena ar tukar setting lagi...


Suasana dari dalam bilik ku..  chocolate di sana sini.. pening kepala nak layan boss nyer kepala.. mmg Italian sungguh..

Ok lah setakat ni dulu.. gue mau ketiduran.. besok mau kerja..Yeah..!!

Ma as salamah ilal liqa'

Friday, 8 April 2011

Haji..Haji..Haji..

Entri ku kali ni pasal g haji pulak...


Assalamualaikum..

Entri aku kali ni pasal menunai kan haji.
Melakukan ibadah haji bermakna menunaikan rukun Islam yang terakhir setelah seorang muslim mengerjakan seluruh ibadah-ibadah lainnya, seperti solat, zakat . Ibadah haji mempunyai rukun syarat-syaratnya yang tersendiri. Jika rukun dan syaratnya dipenuhi maka hukum melakukannya adalah wajib, begitulah sebaliknya. Diantara syarat-syaratnya ialah Islam, Baligh, berakal, merdeka, mampu dan aman dalam perjalanan pergi dan balik. Ibadah haji wajib dilakukan sekali seumur hidup ke atas setiap orang Islam, sama ada lelaki atau perempuan, sihat akal dan tubuh badan, mampu dari segi kewangan pergi dan balik, serta aman dalam perjalanan sehingga sampai ke tempat yang dituju dan balik dalam keadaan serba sempurna.

Gambar kat muzium 2 masjid ditanah suci, mekah & madinah

Yang sebenar nya aku sendiri pun x plan nak menunaikan haji pada usia muda nih.. tu lah orang kata.. dah sampai seru.. bila2 masa saja Allah SWT nak kita jadi tetamu Dia,maka jadi lah. Mak aku dah menunaikan haji masa umur aku 16 tahun. so bila abah dah pencen, mak tanya bila nak tunaikan haji..pastu dia pandang muka aku sekali.. n tanya "kak na x nak g haji ke?"..aku terkedu dan jawap.." mesti ar nak, tapi kak na x cukup duit..". then mak aku kata " mak belanja".. :) Alhamdulillah...


mak & abah tersayang

Perjalanan untuk g haji ni penuh ngan dugaan n cabaran.Aku terima tu sebagai dugaan dr Allah SWT. Bermula pada awal tahun 2006, aku ngan mak abah g mendaftar sebagai calon jemaah haji di pejabat tabung haji Temerloh. start kursus bersiri pada tahun tu dan aku amik lagi 2 tahun. Aku try explain kat bos yg aku nak g haji n terus dapat bantahan...biasa lah.. bos cina.. x faham.. aku cuba explain lagi n dia kata x blh juga.. mau je aku saman time tuh..hehehe..

Allah SWT bagi aku jalan bila tetiba je bos aku berhenti keja.. :) n peluang sudah tiba bila aku dapat bos dari India mari dtg replace tempat dia. Aku kata aku mmg nak g juga...

Akhir nya pada awal 2008.. aku dapat surat tawaran untuk g menunaikan haji 2008/2009.. Alhamdulillah.. Syukur ...

Bermula lah perjalanan kami ke tanah suci

Ok lah..hari pun dah larut malam.. Insya Allah aku sambung lagi...

Ma as salamah ilal liqa'

Wednesday, 6 April 2011

Me & Mr Hendeinrik


Assalamualaikum..
Entri kali ni pulak nak cite pasal boss kesayangan aku ni.. sejak dia kena tukar ngan department lain..
susah aku nak keja..lain orang lain cara nya.. senang bekerja dgn dia.. dan sbb dia jugak lah aku famous kat Austrian Embassy..cewah :) skrg ni boss aku dr Italy pulak.. bahasa nya kesat,menyindir..aduh.. hari2 nak g keja pun susah hati..bak kata kawan aku..kau baca ayat kursi je ngan dia tuh.. bagi dia cool sikit..mmm..
Apa pun aku anggap tu sbg 1 dugaan hidup..semoga perjalanan kerja ngan hidup ku senang.Amin.

Mamat german..makbapak ada kat Msia,dia kj di Luzern,Swiss
dulu dia keja ngan aku..tapi biasa ar mat saleh..cepat ar naik ngan blh g oversea.
Mr John Kevin...!! wait for me ngan Zuha..kami mau serbu anda di Luzern!!..
Insya Allah.Amin.

Tuesday, 5 April 2011

Im back...!!!..hehehehe



Assalamualaikum..lama rasa nya x update blog ni.. terlalu bz ngan kerja..sehari kerja pun dah 14 jam,
balik umah terus pengsan.. ni memandang kan dah amik leave 6 hari.. kesian kawan2 ku yg
tengah berhempas pulas bekerja melayan si ItalianGuy tuh.. aku off kan phone n layan blog pulak.. :)

Gambar yg di atas tuh cupcake orange poppy seed..
permintaan dr sahabat baik ku yg mengidam kot..hehehehe.. nak makan buat tangan ku yg sedap nih..hehe
ni gambar cupcake yg x siap lagi.. jap aku upload lagi..


Dah siap pun...hehehehe..
tunggu nak ngap je nih.. :)

Ok lah..setakat ni je lah dulu.. nak kuar ngan Zuha.. nak bagi dia ngap cupcake nih.. kalau kak ziana nak pun boleh gak.. tapi kena buat appoinment dulu ar..hehehe.. susah nak cari poppy seed nih.. kalau nak yg vanila punya pun ada.. kalau sy rajin sy buat ye.. :)

Ma as salamah ilal liqa'